Brand, fuktskador och ny pub!

 Vad har hänt sen sist?

Nu är det mer än 2 år sen vi skrev något på den här bloggen, och det beror på att vi hade byggt klart (trodde vi). Vi har varit i full produktion, bryggt, buteljerat, etiketterat och levererat öl för fullt! För resten, så här ser själva bryggsalen ut nu när allt är på plats och installerat.

Men det har även hänt en del andra grejer, vi har haft ölprovningar, företagsfester, pubkvällar och bröllop och en massa annat kul. Och dessutom en ganska dramatisk brand i vårt kök!

Det var ungefär ett år sedan branden inträffade och det blev en del skador på byggnaden, framför allt rökskador och när det händer i en gammal träkåk måste man bryta upp både väggar och tak för att sanera. Som om inte branden var illa nog så upptäcktes en massa gamla fuktskador i bjälklag m.m. som beror på att det regnat in under flera år. Detta behövde förstås också åtgärdats och därför har allt tagit sin rundliga tid. Det positiva med det hela är att vi har kunnat bygga upp allt som vi vill efter alla olyckor. Så nu kommer det bli ett riktigt restaurangkök, en ordentlig diskavdelning och en ny fin bar som vi hoppas att ni får tillfälle att besöka i framtiden!

Branden

Så här såg det ut i köket efter branden efter att vi tagit bort några köksskåp (det vita i bilden):

DSC_0250.JPG

Det blev en hel del att riva, alla ytskikt och golv med isolering fick avlägsnas:

DSC_0255.JPG

DSC_0260.JPG

Även den tredje våningen blev rökskadad så det blev samma behandling även där:

 

 Sanering

Därefter fick allt som var rökskadat målas med en speciell oljefärg som inkapslar röklukten. Då såg det ut så här:

DSC_0324.JPG

Här ser man taket på andra våningen, som är helt öppet upp till våning tre:

Återuppbyggnad

När saneringen var klar var det dags att börja bygga upp, Golv, tak och väggar fick regals upp och isoleras, el, vatten och avlopp dras:

 

All ventilation fick också bytas ut, här är det nya köket:

 

I skrivande stund börjar faktiskt det mesta bli klart. Det mesta är färdigspacklat, golven i kök, bar och disk är gjutna och vi har fått två alldeles nya besökstoaletter, så snart kan vi äntligen öppna en ordentlig pub här på bryggeriet! Här är lite bilder på hur det ser ut nu (golvgjutning och spackling i puben):

 

 

Snart kommer vi lägga upp fler bilder på slutskedet av byggandet och kommer även bjuda in till pubkvällar när vi är klara!

Annonser

3 thoughts on “Brand, fuktskador och ny pub!

 1. Roger Kindgren

  Jäkligt synd det som hände 😬
  Hoppas att allt blir som ni planerat.
  Ser fram emot att få komma dit och njuta av dryck och mat 😀

  Svara
  1. Peder Hellbacher

   Hej Roger. Jag vet hur mycket tid och jobb grabbarna har lagt ner på företaget. Jag är ju nära vän med Pelle, sen han arbetade som Personlig assistent med mig. Har även hälsat på och även delat med mig av mina kunskaper som före detta Byggnadsvårdare. Jag brukar även kolla in på hemsidan och följa med i utvecklingen. Fortsätt att brygga gott öl till öl älskande personer. Peder.

   Svara
 2. Peder Hellbacher

  Brand och fuktskador är kända skador i byggnadssammanhang. Jag som byggnadsvårdare har stött på båda sakerna, men mest fuktskador. Ofta i samband med elfel, eftersom vatten i kontakt med ström kan orsaka ödesdigra konsekvenser. Men åter uppbyggandet ser ut att ha gått bra.
  Jag önskar bortsett från olyckan, lycka till med bryggandet och välgång i framtida projekt. Peder.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s