Brandcellsarbete, ny elservis + lite annat smått och gott

Det har hänt en hel del sedan sist. Dels har arbetet med att brandsäkra fastigheten kommit igång. Det här borde ha gjorts för länge sedan men det var något man hade glömt bort. Det innebär framför allt att vi måste avdela våning tre och ett trapphus så att det blir egna brandceller. Det görs genom att sätta upp tre lager gips på de aktuella väggarna och taken.

Hela det gamla taket på våning två har rivits och försätts med ny läkt. Sedan ska ofantliga mängder gips sättas upp!

DSC_0123

DSC_0135

DSC_0112

Ett av trapphusen ska också genomgå samma behandling senare. Vi passade också på att öppna upp ett nytt hål in till läktarna. Vi kommer sätta in en dörr där senare och det innebär att man kommer kunna gå runt hela våningen.Det kommer bli betydligt lättare att ta sig runt i byggnaden och är dessutom bra ur utrymningssynpunkt.

DSC_0103

 

Man har också dragit in ny elkabel till fastigheten. Trottoaren fick delvis grävas upp och ett nytt hål in i grunden fick borras upp.

 

DSC_0132

DSC_0120

DSC_0126

 

All el börjar för övrigt att bli klar och just nu installeras de nya elcentralerna. Matningen till bryggverket är också på plats. Det blev en rejäl sladd.

DSC_0151

 

Nu börjar allt verkligen dra ihop sig och den 20:e november, alltså om ca. 2 veckor, kommer bryggverket! Vi har tusen saker att fixa tills dess men vi hoppas att allt kommer funka fint. I nästa bloggpost blir det antagligen bilder från lastingen av utrustningen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s